Të hënën gjatë një bisede  në MSNBC, Sen. Ed Markey (D-MA) krahasoi përgjigjen e Presidentit Donald Trump ndaj pandemisë koronavirus njësoj si me trajtimin që bëri Presidenti Herbert Hoover fillimit të  Depresionit të Madh.

Herbert Hover është president i 31-të i Shteteve të Bashkuara, në vitet 1929-31, nga radhët e Republikanëve. Në mesin e krizës ekonomike, Herbert Hovver u quajt ‘car i ushqimit’ për shkak të zgjidhjes që i dha ndihmës për kombet e Evropës, kombet e botës dhe kombin Amerikan.

Senatori Markey tha, “Natyrisht se ka pasur një nënvlerësim të plotë të madhësisë së këtij problemi ( koronavirusi) menjëherë nga marrja e shpejtë nga administrata Trump. Ata vazhdojnë ta minimizojnë atë. Ata vazhdojnë të bëjnë gabimin duke thënë se do të jetë diçka që do të jetë relativisht e shkurtër.

Gjë që është shumë e qartë tani që nuk do të jetë. Kjo do të vazhdojë për një kohë të gjatë. Analiza e tyre FEMA tregon se 3,000 persona në ditë mund të vdisnin deri më 1 qershor. Kjo do të jetë diçka që kërkon një ndërhyrje sistematike dhe masive nga qeveria federale për të mbajtur familjet gjallë dhe për t’i mbajtur bizneset gjallë. Dhe ajo që ne kemi bërë deri më tani është e pamjaftueshme për madhësinë e këtij problemi, kjo është arsyeja pse Bernie Sanders dhe Kamala Harris dhe unë po prezantojmë legjislacionin për të thënë çdo individ duhet të marrë 2,000 dollarë në muaj, një çift 4,000 $ në muaj, dhe secila fëmijë 2,000 dollarë në muaj deri në tre fëmijë në familje. Ne duhet të marrim burimet në duart e familjeve të punëtorëve në mënyrë që ata të kenë jetën e duhur ekonomike për ta realizuar atë përmes kësaj krize të kujdesit shëndetësor. ”

Se. Markey vazhdoi, “Ne duhet të mendojmë përsëri te Herbert Hoover në atë që u bë gjatë gjithë vitit 1932 kur FDR erdhi, ai filloi të gjejë zgjidhje që ishin përballje me problemin. Epo, Trump është vetëm Herbert Hoover i ditëve të mëvonshme, i ditëve tona. Dhe kështu, ne thjesht duhet të themi se është një krizë, ajo është parë vetëm nga Depresioni i Madh”.

VERITAS.COM.AL