Presidenti Trump, në një intervistë për “Hannity” të martën, kritikoi Organizatën Botërore të Shëndetit (WHO) për pikëpamjet e saj “të pacentruara mbi Kinën”, duke shtuar se parashikimet dhe prononcimet e agjencisë globale shëndetësore në lidhje me pandeminë e koronavirusit kanë qenë zakonisht të gabuara.

Një nga deklarimet më të hershme të gabuara të OBSH,i tha presidenti hostit Sean Hannity, ishte të rekomandonte me forcë kundër Sh.B.A që kufizoi udhëtimin nga Kina.

” Organizata] Botërore e Shëndetësisë – shumë e përqendruar te Kina, siç thashë – në thelb gjithçka ishte shumë pozitive për Kinën,” tha Trump. “Mos i mbyllni kufijtë tuaj, rekomanduan ata me forcë. … Kjo do të kishte qenë një fatkeqësi, kjo do të kishte qenë një katastrofë totale.”

“Dhe fjalë për fjalë, ata e quajtën gabim çdo masë,” shtoi presidenti. “Ata nuk donin të thoshin se nga erdhi [koronavirusi]. Për shumë vite, ne kemi financuar Organizatën Botërore të Shëndetit.”

Të martën herët në një konferencë për shtyp,Trump tha se ai mund të vendosë një “ndalim shumë potent” mbi fondet e Sh.B.A-së për OBSH-në.

VERITAS.COM.AL/