Duke folur në 4 korrik ,fundjavën e premte në mbrëmje,  në Mount Rushmore në Dakotën e Jugut president Donald Trump ndëshkoi fuqishëm “fashizmin e majtë” dhe doli një mbrojtje të “parimeve Judeo-Christian. ”

“Ky monument nuk do të shkatërrohet kurrë”, deklaroi Trump për brohoritje dhe duartrokitje. “Këta heronj nuk do të dëmtohen kurrë. Trashëgimia e tyre nuk do të shkatërrohet kurrë. Arritjet e tyre kurrë nuk do të harrohen. Dhe Mount Rushmore do të qëndrojë përgjithmonë si një nderim i përjetshëm për të parët tanë dhe për lirinë tonë.”

Presidenti pohoi se sulmet e fundit mbi monumentet e kombit, krahas “anulimit të kulturës” dhe ngritjes së ideologjisë marksiste të lëvizjes Black Litter Matter (BLM), ishin simptoma të një “revolucioni kulturor të majtë”, i cili po kërcënonte për “përmbysje Revolucioni Amerikan “. BLM në mënyrë të qartë mbron shkatërrimin e “strukturës bërthamore të familjes”, për të cilën Trump tha se ishte në të vërtetë “shtrati i jetës amerikane”.

“Ne vetëm gjunjëzohemi para Zotit të Plotfuqishëm”, vërejti Trump, me një goditje të qartë ndaj sportistëve që gjunjëzohen në protestë gjatë himnit kombëtar. “Ne nuk do të frikësohemi nga njerëz të këqij dhe të poshtër. Nuk do të ndodhë.”

Trump vazhdoi të karakterizojë përpjekjet endemike për të përfunduar dhe poshtëruar kundërshtimet si një formë e “totalitarizmit” dhe një “sulmi ndaj lirisë sonë madhështore” – dhe premtoi se sulmi “do të ndalet shumë shpejt”.

“Kjo lëvizje po sulmon haptas trashëgiminë e çdo personi në malin Rushmore,” tha Trump, duke iu referuar George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt dhe Abraham Lincoln.

VERITAS.COM.AL