“Do të kem një njoftim të madh së shpejti,” premton presidenti

Presidenti Trump, të Premten tha se po konsideron platforma të tjera të mediave sociale dhe madje mund të krijojë të tijën pasi u ndalua nga Twitter pas trazirave të Kapitolit të SHBA të Mërkurën.

Ai gjithashtu është bllokuar nga postimi në Facebook dhe Instagram – të paktën derisa të përfundojë mandati i tij.

“Siç kam thënë për një kohë të gjatë, Twitter ka shkuar gjithnjë e më tej në ndalimin e fjalës së lirë, dhe sonte, punonjësit e Twitter kanë koordinuar me Demokratët dhe të Majtën Radikale në heqjen e llogarisë time nga platforma e tyre, për të heshtur mua – dhe TI , 75,000,000 patriotë të mëdhenj që votuan për mua”, shkroi presidenti në Twitter nga llogaria @Potus në vend të tij personal @ReadDonaldTrump – të cilin ai e përdori pothuajse ekskluzivisht para ndalimit.

“Twitter mund të jetë një kompani private,” vazhdoi presidenti, “por pa dhuratën e qeverisë të Seksionit 230 ato nuk do të ekzistonin për shumë kohë.”

Presidenti vazhdoi duke thënë se ai kishte parashikuar që fjalët e tij do të censuroheshin. Konservatorët janë ankuar prej kohësh që faqet e mediave sociale si Twitter janë të njëanshme kundër tyre në favor të liberalëve.

“Ne kemi qenë duke negociuar me site të ndryshme të tjera dhe do të kemi një njoftim të madh së shpejti, ndërsa ne gjithashtu shikojmë mundësitë e ndërtimit të platformës sonë në të ardhmen e afërt. Ne nuk do të heshtim!”.

VERITAS.COM.AL