JACK MONTGOMERY

Nigel Farage ka parashikuar se prova të mashtrimit të votimit postar në stilin e Mbretërisë së Bashkuar, do të gjenden në SH.B.A., por që Donald Trump do të luftojë përsëri në 2024 edhe nëse Biden merr Shtëpinë e Bardhë.

Zoti Farage kishte qenë “duke ndjekur trenin Trump” për pjesën më të madhe të fushatës së vitit 2020, duke qenë i ftuar për të folur nga Presidenti në një tubim në Pheonix, Arizona, por tani është vendosur të kthehet në “Mbretërinë e Bashkuar në Lockdown” me zgjedhjet akoma në kaos.

“Tani, për të akuzuar njerëzit për mashtrim elektoral është një gjë, por duhet ta provoni atë,” tha udhëheqësi i Partisë Brexit, aktualisht në procesin e lancimit si Partia e Reformës.

“Ajo që dimë nga 20 vjet përvojë e hidhur, që kur Toni Bler prezantoi votimin postar në shkallë të gjerë në Britani, është se kjo është e hapur për mashtrime, është e hapur për frikësime, ka probleme masive me verifikimin”, kujton britaniku me peshe te madhe politike.

“Vetëm vitin e kaluar Partia Brexit luftoi një përsëritje zgjedhjesh në Peterborough. Ne humbëm me 600 vota. Ne pamë gjëra të tilla në ditën e votimit, se si dikush me një çantë transportuese duke sjellë një mijë fletëvotime në një qendër votimi” pohoi ai.

“Ne trokitëm në dyert ku njerëzit na thanë se në të vërtetë në mënyrë efektive u kishin marrë fletët e tyre të votimit të paplotësuara,” vazhdoi ai.

“E megjithatë, kur u kthyem për ta provuar dhe për t’i bërë ata të betoheshin me betim, dyert nuk po hapeshin”, u ankua ai.

“Por ne kemi parë, apo jo, në Tower Hamlets, në Birmingham, në Veri, shumë pjesë të tjera të vendit, kemi parë njerëz që shkojnë në burg gjatë 20 viteve të fundit për këtë,” kujton ai.

“Francezët, me shumë kuptim, nuk lejojnë votimin postar, sepse ata janë të vetëdijshëm për këtë rrezik,” shtoi ai.

“Ndërsa flasim, ka njerëz në Filadelfia, në Miçigan, atje që përpiqen të gjejnë prova… ku, për shembull, pullat postare [vihen] në mënyrë të rreme në fletët e votimit të vonuara, ishin njerëz të intimiduar kur dorëzonin letrat e tyre të bardha – hamendja dhe përshtypja ime eshte a do të gjejnë një sasi të konsiderueshme provash, ”predikoi ai.

“Çfarë do të thotë kjo kur kjo te shkoje në Gjykatën e Lartë, unë nuk kam asnjë ide. Unë thjesht nuk e di se ku shkon kjo nuk e di nëse do të ketë rinumërim. Nuk e di nëse do të ketë një President të zgjedhur në kohë për inaugurimin.

“Nëse nuk ka, atëherë Donald Trump në të vërtetë do të qëndrojë në detyre pas 20 Janarit për shkak të Amandamentit të 12-të të Kushtetutës së SHBA”, pretendoi Farage.

“Është e vështirë për ekipin Trump, ata janë atje duke u përpjekur për më të mirën për t’i provuar mashtrimet … Nëse nuk do munden, do kemi një presidencë të Biden, por një presidencë shumë të dobët të Biden. Kjo është arsyeja që tregu i aksioneve po kalon pragun, sepse ai nuk e mori Senatin, ai nuk do të jetë në gjendje të kalojë rritje masive të taksave dhe masa të tjera shumë të dëmshme ekonomike, në thelb socialiste, shpjegoi ai.

“Nëse është një presidencë e Biden,” vazhdoi ai. “Unë dua t’ju them këtë: Donald Trump ka 69 milion mbështetës. Këta nuk janë vetëm njerëz që vendosin kryqe në copa letre … çdo kuptim i imi nëse ky “burrë nuk do të bëjë atë që bëjnë ish-presidentët, sepse ata shkojnë në Long Island dhe pinë kafe dhe luajnë golf – Trump nuk e bën atë. Trump do të vazhdojë të luftojë, dhe ai është ende udhëheqësi i Partisë Republikane, ai është ende zgjedhja më e mirë që ata kanë parë – dhe ndërhyrjet që ai ka bërë në këtë fushatë tek votuesit Latine dhe votuesit e zinj unë mendoj është se ai ka një trend dhe është këtu për të qëndruar , ”tha ai.

“Unë mendoj se ai është këtu për të qëndruar, unë mendoj se nëse rezulton se ai ka humbur, nuk dyshoj as dhe për një minutë që ai do të luftojë përsëri në 2024,” deklaroi Farage.

VERITAS.COM.AL/