Qyteti i Houston në Shtetet e Bashkuara Ka deklaruar gjatë natës shtetrrethimin, si një mundësi për të kapërcyer betejën me Tufanin   Harvey.

Stuhia ka arritur në rekordin e rënies së shirave, duke lënë pjesën më të mDhe të qytetit nën ujë, shtëpi të rrënuara dhe mbi 20 persona raportohet të jenë të vdekur.

Kryetari i Bashkisë i Houston, Sylvester Turner tha se shtetrrethimi ishte i domosdoshëm pèr të mënjanuar grabitjet në Hiuston që ështe qyteti i katërt më i populluar në Amerikë.

President Donald Trump vizitoi Texas të Marten për të vëzhguar dëmet që solli Harvey, duek e quajtur tufani “epik”.

Veritas.com.al/