Pas miratimit në Kuvend të rezolutës për presidentin Ilir Meta maxhoranca ka një rrugë të gjatë deri në shkarkimin e tij të mundshëm.

Gazetari i Top Channel Muhamed Veliu që është duke e ndjekur seancën e sotme parlamentare thotë se maxhorancës do t’i duhen të hedhë 11 hapa deri në finalizimin e shkarkimit.

 1. Maxhoranca me firmat e 35 deputetëve dorëzon kërkesën për shkarkimin e presidentit gjë e cila me gjasë do të ndodhë pas miratimit të rezolutës.
 2. Kryetari i Kuvendit në seancën e radhës njofton Kuvendin për këtë kërkesë.
 3. Kuvendi ia kalon kërkesën Komisionit Parlamentar të Ligjeve.
 4. Komisioni i Ligjeve nis shqyrtimin e kërkesës dhe fton presidentin në seancë dëgjimore.
 5. Komisioni i Ligjeve harton një raport dhe ia kalon kuvendit.
 6. Kuvendi, në seance plenare me debat shqyrton raportin.
 7. Kuvendi miraton ngritjen e një komisioni hetimor parlamentar për presidentin. Kohëzgjatja e veprimtarisë 3 muaj.
 8. Në korrik pritet ngritja e Gjykatës Kushtetuese.
 9. Në sesionin e ri parlamentar në kuvend në shtator ose nëse thirret më herët, dëgjohet raporti i Komisionit Hetimor.
 10. Kuvendi me pas, bazuar në këtë raport, vendos për ta shkarkuar apo jo presidentin. Maxhorancës i duhen 93 vota për të realizuar shkarkimin.
 11. Votimi i parlamentit shkon për tu certifikuar nga Gjykata Kushtetuese.

Veritas.com.al/