Shumica dërrmuese e mbështetësve të Trump dhe Republikanëve në shtetet e fushës së betejës ka më pak të ngjarë të votojnë për një anëtar të Kongresit që voton në favor të fajësimit të Presidentit Donald Trump , tha një memo e 12 janarit nga anketuesi John McLaughlin i McLaughlin & Associated.

Memo, drejtuar këshilltarit të fushatës Trump Jason Miller, siguroi një listë gjetjesh bazuar në mendimet e 800 votuesve në shtetet e fushës së betejës të marra nga 10-11 janar. Shtetet përfshijnë Arizona, Colorado, Florida, Georgia, Iowa, Maine, Michigan, Minnesota, Nevada, New Hampshire, New Mexico, Carolina North, Ohio, Pennsylvania, Texas, Virginia dhe Wisconsin.

Sipas sondazhit, 60 përqind e votuesve të fushës së betejës e shikojnë përpjekjen e dytë të impeachmentit të Demokratëve si humbje kohe. Për më tepër, 80 përqind e votuesve të Trump dhe 76 përqind e Republikanëve treguan se ka më pak të ngjarë të votojnë për një anëtar të Kongresit që voton në favor të fajësimit të Trump – një zbulim që vjen ndërsa Dhoma u mblodh të Mërkurën për të votuar përsëri për fajësimin e tij, duke e akuzuar atë për nxitje të dhunës që ndodhi në Capitol të SHBA në 6 Janar. Më gjerësisht, midis të gjithë votuesve të anketuar, 48 përqind thonë se kanë “më pak gjasa” të votojnë për një anëtar të Kongresit që voton për të fajësuar Trump.

Duke folur në Dhomën e Përfaqësuesve të Mërkurën, Rep. Jim McGovern (D-MA), kryetar i Komitetit të Rregullave të Dhomës, u tha kolegëve të tij se Trump efektivisht “organizoi” dhe “nxiti” protestat që ndodhën pavarësisht nga fakti se komandanti i pergjithshem në mënyrë të përsëritur bëri thirrje për paqe dhe asnjëherë nuk i udhëzoi ose inkurajoi mbështetësit të merreshin me veprime të paligjshme.

Në përgjithësi, sondazhi tregoi se impechmenti i Trump në ditët e fundit të presidencës së tij është gjerësisht jopopullor. Pothuajse tre të katërtat e të gjithë votuesve “bien dakord që përpjekjet e Pelosit dhe Demokratëve për të fajësuar Presidentin pasi [Presidenti i zgjedhur] Joe Biden të betohet do të ishin të motivuara politikisht për të parandaluar Presidentin që të kandidojë përsëri, duke hequr mbrojtjen e tij të Shërbimit Sekret , dhe duke e parandaluar atë të ketë një Bibliotekë Presidenciale, “sipas memos.

Një shumicë e votuesve, 65 përqind, thonë Biden dhe Kryetarja e Dhomës Nancy Pelosi (D-CA) janë “duke e bërë këtë më keq dhe duke e mbajtur vendin të ndarë” duke vazhduar të sulmojnë Trump.

At least five GOP lawmakers have publicly expressed their support for impeachment, including Reps. Adam Kinzinger (R-IL), John Katko (R-NY), Fred Upton (R-MI), Jaime Herrera Beutler (R-WA), and Liz Cheney (R-WY).

Së fundi dhjetë ligjvënës të GOP votuan për fajësimin,duke përfshirë Reps. Adam Kinzinger (R-IL), John Katko (R-NY), Fred Upton (R-MI), Jaime Herrera Beutler (R-WA), dhe Liz Cheney (R-WY) etj.

VERITAS.COM.AL