Ashraf GhaniAshraf GhaniAfghanistan′s Ghani wins contested presidential election: preliminary  results | News | DW | 22.12.2019

 

Presidenti afgan Ashraf Ghani mbajti një fjalim të shkurtër dhe të zymtë publik pak kohë më parë.

“Si presidenti juaj, fokusi im është në parandalimin e paqëndrueshmërisë, dhunës dhe zhvendosjes së mëtejshme të njerëzve të mi,” i tha ai popullit afgan.

“Në situatën aktuale, ri -mobilizimi i forcave tona të sigurisë dhe mbrojtjes është përparësia jonë kryesore dhe po ndërmerren hapa seriozë në këtë drejtim,” shtoi ai.

Ghani tha se nuk do të lejonte që një luftë e “imponuar” te njerëzit “të shkaktonte më shumë vdekje” dhe vlerësoi forcat “guximtare” të sigurisë që janë përpjekur të mbrojnë qytetet nga talebanët.

Fjalimi erdhi mes spekulimeve nga disa se Ghani mund të ketë qenë gati të njoftonte dorëheqjen e tij.

VERITAS.COM.AL