-Zyrtarët besojnë se koronavirusi ishte në gjendje të mbijetonte në akullore për shkak të temperaturës së ftohtë-.

Tre mostra të akullores nga një kompani kineze kanë rezultuar pozitive për COVID-19 dhe mijëra kuti me ëmbëlsirë janë konfiskuar si rezultat i kontaminimit.

Akullorja e kontaminuar bëri që Tianjin Daqiaodao Food Company të hidhte 2,089 kuti të produktit, megjithëse zyrtarët besojnë se më shumë se dyfishi i kësaj shume – 4,836 kuti – është kontaminuar, njoftoi Sky News.

Më shumë se gjysma e kutive totale tashmë ishin shpërndarë për shitje kur u zbuluan testet pozitive. Autoritetet e rregullimit të tregut në provinca të tjera jashtë Tianjin, ku u dërgua akullorja, u njoftuan për çështjen dhe klientëve që mund të kenë blerë produktin u thuhet të raportojnë shëndetin e tyre tek zyrtarët e komunitetit.

Sipas raportit, 1,662 punonjës u testuan në kompani të enjten dhe ishin në karantinë.

Zyrtarët besojnë se koronavirusi ishte në gjendje të mbijetonte në akullore për shkak të temperaturës së ftohtë dhe me gjasë u transferua nga një person që kishte sëmundjen.

Dr. Stephen Griffin, një virolog me qendër në Universitetin e Leeds, i tha Sky News se rasti i ndotjes ka të ngjarë të ishte “i njëhershëm” dhe jo tregues i një çështjeje më të gjerë me vetë uzinën.

“Sigurisht, çdo nivel i ndotjes nuk është i pranueshëm dhe gjithmonë një shqetësim, por shanset janë që kjo të jetë rezultat i një problemi me fabrikën e prodhimit dhe potencialisht deri në higjienë në fabrikë,” tha Griffin.

VERITAS.COM.AL