Lidhur me protestat e planifikuara nga opozita e bashkuar, ambasada e SHBA në Shqipëri ka paralajmëruar qytetarët amerikanë.

Përmes një njoftimi në faqen e saj zyrtare, ambasada shprehet se demonstrata të përsëritura pritet të ndodhin në Shqipëri në ditët në vijim.

“Mbledhje të demonstruesve përfshijnë këto zona në Shqipëri:

-Godina e Kuvendit (Tiranë)

-Zyra e Kryeministrit

-Të tjera godina qeveritare

– Kryqëzimet kryesore të autostradës me bllokada rrugore (mbarëkombëtare).

Demonstrata të përsëritura pritet të ndodhin në të gjithë Shqipërinë për një periudhë të pacaktuar kohore, me mundësinë që ato të bëhen të dhunshme.

Datat e sakta dhe kohëzgjatja e këtyre demonstratave janë të panjohura. Demonstrimet e kohëve të fundit përfshijnë dhunën, me disa demonstrues duke përdorur predha duke përfshirë pajisjet shpërthyese, molotov dhe gurë.

Forcat e sigurisë janë përgjigjur me ujë dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat. Personeli i Ambasadës së SHBA-së dhe anëtarët e familjes janë drejtuar për të shmangur të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

Shmangni grumbullimet e mëdha dhe zonat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi”, lexohet në njoftimin e Ambasadës së SHBA-së.

Veritas.com.al/