Kryetarja e Komitetit Teknik,Mira Rakacolli, duke folur në konferencë, deklaroi se duhet të mos kemi asnjë frikë.

Rakacolli theksoi se kapacitetet spitalore do të mjaftojnë për të trajtuar Covid-19.

 “Të mos kemi asnjë frikë. Kapacitetet spitalore do mjaftojnë për të trajtuar Covid-19. Mirëpo nëse ne nuk mbrohemi dhe prurjet jaqnë shumë të mëdha, jemi të përgatitur, por duhet të jemi të gjithë bashkë. Asnjë frikë për kapacitetet spitalore.
Në lidhje me problemet e raportimit të vdekjeve, këta të fundit raportohen me shumë kujdes nga mjekët. Mjekët e kanë raportuar me kujdes shkakun e vdekjes së pacientit. MSH deklaron të gjitha raportimet që bëjnë mjekët. Është mjeku i familjes ai që përcakton llojin e medikamentit. Duhen ndjeklur me përpikmëri udhëzimet që jep mjeku i familjes”, tha zonj Rakacolli.