Boris Johnson do të thërrasë zgjedhjet e përgjithshme në 15 tetor nëse Laburistët dhe rebelët e Tory-t do t’ia arrijnë të bllokojnë një Brexit pa marrëveshje.

Ai sfidoi kryetarin e laburistëve, Jeremy Corbyn për ta vënë politikën e tij ‘të ngurrimit dhe shtyrjes’ mbi tërheqjen nga BE të popullit Britanik.

Zoti Johnson ka nevojë për mbështetjen e dy të tretave të Parlamentit për të nisur zgjedhjet.

Por sekretari në hije i Brexit, Sir Keir Starmer tha se liderët e parlamentarëve Laburistë mund të mos mbështesin zgjedhjet derisa shtyrja të arrihet me BE.

Veritas.com.al/