AFP/ Lars Hagberg

Prokurorët e siguruan Chelsea Manning se Qendra e Paraburgimit Aleksandria në Virxhinia ku ajo do të mbahet, ka përvojë në mbajtjen e të burgosurve transgjinorë dhe jane plotësisht të aftë për të trajtuar çdo nevojë të veçantë personale dhe mjekësore që ajo ka

Chelsea Manning, e cila kaloi më shumë se tre vjet ne burg për rrjedhjen e sekreteve ushtarake të SHBA ndaj WikiLeaks, u burgos përsëri të premten për refuzimin për të dëshmuar në një hetim të madh gjyqësor kundër grupit  anti sekret.

Gjykatësi Claude Hilton urdhëroi qe Manning të ndalohej jo si dënim, por për të detyruar dëshminë e saj në çështjen sekrete, sipas një zëdhënësi të prokurorit  te SHBA në gjykatën federale te Virxhinias ne Aleksandri.

“Chelsea Manning është kthyer në paraburgim federal për refuzimin e saj për të dhënë dëshmi” për një juri  të madhe, tha një deklaratë nga Projekti Sparrow, një grup mbështetës për Manning.

Ata cituan Hilton që thoshte se Manning do të mbahej për një kohë të pacaktuar “derisa të zbrazej ose fundi i jetës së jurisë së madhe”.

Veritas.com.al/