Ministri i Brendshëm i qeverisë populiste italiane dhe përfaqësues i krahut të djathtë,  ka lëshuar një britmë duke thënë se ai kërkon një census të komunitetit Rom, me qëllim që ai që nuk është italian, duhet të largohet nga Italia.

Pas një kori të madh kritikësh, ai tha se vetëm qëllimi i tij është për të mbrojtur fëmijët Rom.

Janë të paktën 130,000 persona nga komuniteti Rom në Itali, dhe mund të jetojnë vetëm në kampe jashtë qytetit.

Javën e kaluar, Salvini nuk lejoji që një anije me 629 emigrantë të zbarkonte në Itali.

Veritas.com.al/