Tamam tani, pikërisht tani kur shihej një spirale e vogël drite, pikërisht kur shumë virologë kanë filluar të shpjegojnë se Covid po e lëshon paksa vrullin.

Pikërisht tani që sporti po fillon ngadalë përsëri, Maratona e Nju Jorkut ngre flamurin e bardhë. Edicioni i vitit 2020 i maratonës më të famshme në botë të planifikuar për 1 nëntor është anuluar. Organizatorët e garës njoftuan se këtë vit do të festonin edicionin e saj të pesëdhjetë. Pra, përkundër rënies së niveleve të infeksionit në Big Apple u vendos që rreziqet e përfshira në drejtimin e një gare me rreth 50,000 pjesëmarrës do të ishin shumë të larta.

Vendimi i marrë pas këshillimit me zyrën e kryetarit të bashkisë: “Mezi presim orën te presim edicionin e 50-të të maratonës në nëntor 2021 – tha Bill de Blasio, por këtë vit nuk mund të bëhet …”. Ata që janë regjistruar në garë në vitin 2020 do t’ju ofrohet rimbursim i plotë i tarifës së regjistrimit ose mundësinë për të marrë pjesë në edicionet 2021, 2022 ose 2023. Maratona e vitit 2021 do të mbahet më 7 nëntor dhe është një histori që vazhdon, e cila sipas të gjitha gjasave do të bëhet simbol i rifillimit Amerikan.

Një histori e jashtëzakonshme ajo e kësaj maratone që nga 1970, kur filloi aventura, solli në fillim 127 vrapues. Nga viti në vit është bërë sfida e të gjithëve: e bukur, e shëmtuar, e hollë, e trashë, e re dhe e moshuar, nëna dhe gjyshe … New York është “toka e premtuar” e një populli që nuk dëshiron të ketë keqardhje, me turmat në rrugë, kambanat, shkrimet, buzëqeshjet dhe lotët.

Me numrat ne gjoks të cilat, pavarësisht se kushtojnë edhe 500 dollarë, duhet të qepen të paktën një herë në jetë për t’i dhënë të gjithëve një shans në jetën e tyre. Është Amerika që ne njohim, e cila gjithmonë ju jep një shans. Është Amerika ajo që shndërron pjesën më të madhe të asaj që bën në biznes, e cila fiton para nga pasionet dhe i bën ato çështje turistike dhe sociale që kjo sfidë është bërë sot. Nuk ka maratonist që nuk i është bërë pyetja e zakonshme: “Bën maratonë? Pra keni qenë në New York? ”. Sikur pjesa tjetër të mos ketë rëndësi ose asgjë dhe asgjë nuk ka rëndësi se nuk është më e bukura, se nuk është më antikja, që për historinë dhe vlerën teknike nuk vlen Bostoni apo Berlini. New York është Nju Jork, vitrina e përsosur. Me qindra Vende të lidhura në mondovizion ajo është skena ideale për çdo lloj biznesi. Për të kujtuar, për të festuar, për të denoncuar, për të mbështetur një betejë. Kushdo që dëshiron ti bëjë botës te ditur diçka, vjen te vrapoje në New York.Që është një qytet që duket si një film nga ata që i keni parë, i atyre që gjithmonë ju japin sensacionin se ke qenë atje, je si në shtëpi. Një qytet qe ja vlen udhëtimi. Gjithmonë.

Por kur është maratona mbase më shumë. Dhe këtë vit, bëjeni një pauzë …

VERITAS.COM.AL/