Deputeti i Alternativa Populiste për Gjermaninë (AfD), Petr Bystron ka hedhur poshtë qëndrimin e tanishëm të Bashkimit Europian ndaj Brexit, duke thënë se bashkimi ka vepruar si Pakti i Varshavës i dështuar i udhëhequr dikur nga ish Bashkimi Sovjetik (BRSS).

Bystron i bëri komentet e tij përpara votimit të mosbesimit për Kryeministren e Mbretërisë së Bashkuar Theresa May të mërkurën dhe pas takimit të kreut të Mbretërisë së Bashkuar me kancelaren gjermane Angela Merkel në Berlin duke i thënë Breitbart London, “Fakti që kryeministrja britanike duhet të kërkojë lëmoshë nga Kancelarja gjermane e bëri shumë të qartë atë se çfarë i ndodhi kësaj BE-je dhe kush po i thërret goditjet”

Bystron ka parashikuar se duke parë znj. May “duke lobuar në Berlin për të rimarrë sovranitetin e kombit të saj” mund të ketë qenë tepër për anëtarët e parlamentit dhe mund të ketë qenë një faktor në votimin e besimit që u thirr.

Deputeti gjerman tha, “… qëndrimi i padobishëm në Berlin dhe Bruksel” ishte shkaku i pozicionit te vështirë të Kryeministres britanike.

Veritas.com.al/