Ngaa: CHARLIE SPIERING/ Breitbart News

Presidenti Donald Trump reagoi ndaj dëshmisë së ish-Këshilltarit Special Robert Mueller të mërkurën.

“Ne kishim një ditë shumë të mirë sot, partia Republikane, vendi ynë”, tha Trump triumfalisht përpara gazetarëve në Shtëpinë e Bardhë.

Presidenti komentoi para gazetarëve para se u largua nga Shtëpia e Bardhë për një mbledhje fondesh në Virxhinian Perëndimore.

Trump vlerësoi Republikanët e Dhomës për përpjekjet e tyre duke vënë në pikëpyetje ish këshilltarin e posaçëm në dy seancat dëgjimore te Kongresit.

“I vlerësoj shumë ata luftëtarë të pabesueshëm që keni parë sot në televizion,” tha ai, duke shtuar se “ata po mbronin me të vërtetë vendin tonë më shumë se çdo gjë tjetër”.

Ai e përshkroi performancën e Muellerit si “të tmerrshme”, duke vënë në dukje se nuk kishte “asnjë mbrojtje” për Demokratët duke u përpjekur të ndezin seanca dëgjimore mbi përfundimin e hetimit.

“Kam lexuar letrat dhe kam lexuar shtypin dhe kam lexuar internetin dhe nëse e shihni se çfarë po ndodh në internet, nëse dëgjoni internetin, kjo ishte një nga performancat më të këqija në historinë e vendit tonë”, tha ai .

Megjithatë, ai pranoi se materiali i Muellerit ishte me të meta, gjë që ishte pjesë e arsyes për performancën e tij të dobët.

“Nuk kishte mbrojtje për atë që Robert Mueller ishte duke u përpjekur për të mbrojtur në të gjitha paanësitë ndaj Robert Mueller … nuk kishte mbrojtje ndaj këtij rengu qesharak, kësaj gjuetie shtrigash,” tha Trump.

Presidenti e mbylli gjithë hetimin e Mueller si një “re hipokrite” mbi administratën e tij, duke përsëritur se ishte një “reng”.

“E gjithë kjo gjë ka qenë tre vjet vështirësi për vendin tonë”, tha ai.

Trump shtoi se Demokratët dështuan keq duke kërkuar seancë dëgjimore, të cilat zgjatën më shumë se shtatë orë të mërkurën.

“Ata janë të shkatërruar”, tha ai. “Demokratët humbën kaq shumë sot, partia e tyre është në kaos nga tani.”

Kur e pyetën rreth të ardhmes se seancave të mundshme degjimore për impeachment, Trump hodhi poshtë çdo shqetësim.

“Demokratët nuk kanë asgjë,” tha Trump. “Tani ata kanë më pak se asgjë”, tha ai.
Ai gjithashtu pohoi se efektet negative të dëshmisë së ditës do të reflektoheshin në zgjedhjet e vitit 2020.

“Unë mendoj se ata dëmtuan veten shumë keq për vitin 2020,” tha ai, duke iu referuar Demokratëve.
Presidenti ka sulmuar gazetarët e lajmeve kabllore në Shtëpinë e Bardhë, duke i përshkruar ata si “lajme të rreme” për propagandimin e mëtejshem te elementeve negative të historise.

“Do t’ju tregoj, dy që të shkaktojne të përziera dhe rrjetet per të vjelle shikueshmeria e të cilave ka shkuar shume poshte tek te dyja,edhe pse thanë se kjo është një ditë shumë e keqe për Demokratët”, tha ai.

Trump e kaloi shumicën e ditës gjatë séances dëgjimore pas dyerve të mbyllura në Shtëpinë e Bardhë, duke ndarë disa nga këto mendime te tij në Twitter.

“E VËRTETA ËSHTË NJË FORCË E NATYRËS”, shkroi ai, duke u gëzuar me nxjerrjen pa faj te tij pasi dëshmia kishte përfunduar.

Më parë gjatë ditës, Trump falënderoi me tallje Demokratët për thirrjen e seancave dëgjimore.

Mueller dëshmoi në dy seanca të veçanta në Komitetin Gjyqësor të Dhomës dhe në Komitetin Mbikëqyrës të Dhomës për rreth shtatë orë.

Te dhënat e medias dhe Demokratët pranuan se Mueller ishte më pak i mprehtë se zakonisht, herë pas here duke u shfaqur i brishtë dhe i hutuar ndërsa hodhi poshtë dëshminë e tij, duke kërkuar në mënyrë të përsëritur nga anëtarët e kongresit për të përsëritur veten dhe për të sqaruar pyetjet e tyre.

Pasi Trump hipi në Air Force One për Virxhinian Perëndimore, ai shpërndau vlerësimin e kineastit të majte, Michael Moore.

VERITAS.COM.AL/