Presidenti Donald Trump, siç pritej sot,  ka lëshuar urdhër ekzekutiv për  një “pengesë të pakalueshme fizikisht” që të ndërtohet përgjatë kufirit mes Shteteve të Bashkuara dhe Meksikës.

Ai gjithashtu firmosi një aksion në rripin që bashkon qytete të Shteteve të Bashkuara ku ruhet shenjtëria e emigrantëve të pa dokumente.

Zoti Trump tha në një intervistë televizive se Shtetet e Bashkuara  do të rimbursojë “absolutisht, 100 %) për këtë mur.

Ndërtimi i një barriere prej 2,000 milje përgjatë kufirit me Meksikën është një nga premtimet e tij kyç gjatë fushatës zgjedhore.

/Veritas.com.al/