PARIS/BAGHDAD (Reuters) – Irani u ka vënë në përdorim pakicës Shi’ite në Irak raketa balistike dhe po ngre kapacitetet që të ndërtojë që të frenojë sulmet mbi interesat e veta në Lindjen e Mesme. Me këtë rast Irani do të nënkuptojë se do të sulmojë armiqtë rajonal, thanë burime na Irani, Iraku dhe Lindja e Mesme.

Çdo sinjal se Irani po përgatit politikë më agresive raketore në Irak, do të acarojë tensionet mes Teheranit dhe Uashingtonit, ‘gia’ të ngritura pas vendimit të Trump për të anuluar marrëveshjen nukleare me Iranin.

Kjo gjithashtu mund të shqetësojë Francën, Gjermaninë dhe Mbretërinë e Bashkuar- tre nënshkruesit europian të marrëveshjes bërthamore, të cilat u përpoqën të ruajnë marrëveshjen pavarësisht nga sanksionet e Amerikës kundër Iranit.

Veritas.com.al/