(AP) – Të krishterët në mbarë botën festuan të Dielën e Pashkëve të izoluar në shtëpitë e tyre nga koronavirusi, ndërsa pastorët predikuan lajmin e gëzueshëm të besimit për ringjalljen e Krishtit për të zbrazur petë.

Një kishë në Florida tërhoqi një pjesëmarrje të madhe për një shërbim të përzënë në një parking.

Në Britani, Kryeministri Boris Johnson, udhëheqësi i parë i madh botëror që testoi pozitivisht për virusin, u la i lirë nga një spital në Londër pas një jave në të cilën ai kaloi ca kohë në njësinë e kujdesit intensiv dhe iu dha oksigjeni në një moment. Ai falënderoi dy infermierë që qëndruan pranë shtratit të tij për 48 orë “kur gjërat mund të kishin shkuar në të njëjtën mënyrë”.

Veçantia e kësaj Pashke ishte e dukshme në Vatikan. Sheshi i Shën Pjetrit, ku dhjetëra mijëra do të mblidheshin normalisht për të dëgjuar Papa Françeskun, ishte i mbushur me turma, të rrethuar nga barrikadat e policisë. Françesku festoi meshën e Pashkëve brenda bazilikës kryesisht të zbrazët.

Në fjalën e tij, Papa bëri thirrje për solidaritet global për t’u përballur me “sfidën epokale” të pandemisë. Ai u bëri thirrje liderëve politikë t’u japin shpresë dhe mundësi milionave të pushuar nga puna.

Pak besnikë marrin pjesë në meshën e Papa Françeskut, figura e vogël e bardhë në qendër. Mesha e së Dielës së Pashkëve, brenda një Bazilika të zbrazët të Shën Pjetrit në Vatikan, e Dielë, 12 Prill, 2020

Papa Françesku celebron një meshë të së Dielës së Pashkëve brenda një Bazilika boshe të Shën Pjetrit, në Vatikan, të Dielën, 12 Prill, 2020.

Papa Françesku, figurë e vogël e bardhë në qendër të majtë, jep bekimin gjatë meshës së së Dielës së Pashkëve brenda një Bazilika boshe të Shën Pjetrit, në Vatikan, të Dielën, 12 Prill, 2020

Karabinierë Italian  qëndrojnë pranë një kryqi, që u dhuroi atyre gjatë Vitit të Shenjtë  2016, të vendosur nga një Shesh i zbrazët i Shën Pjetrit në homazh ndaj Papa Françeskut ndërsa Papa festoi një Meshë Pashke brenda një Bazilika të zbrazët të Shën Pjetrit, në Vatikan, të Dielën , 12 Prill 2020

VERITAS.COM.AL