Gazeta  e l’Ávenire pranë Vatikanit  ka publikuar një lajm në të cilin përshkruan gjendjen në qytetin e Durrësit.

Është ky artikull që Xhulia Aliaj i eshtë referuar duke sjellë arrestimin e saj.

Në artikullin e saj l’Avenire përshkruan gjendjen e Durrësit dhe bën me dije se impianti i depurimit të qytetit është dëmtuar duke rrezikuar të përhapi në det gjithë ujërat e zeza të qytetit dhe shkaktojë katastrofë ekologjike, informon dritare.net.

Lajmi i dytë i gazetës është se në Porto Romano janë dëmtuar depozitat e naftës dhe gazit duke rrezikuar shpërthimin e tyre.

Të dyja lajmet janë pa burim nga autoritetet shqiptare apo të paktën nga një dëshmitar në vend.

Mesa duket edhe me gazetarin italian ka ndodhur si me disa korrespondentë të shtypit të huaj gjatë luftës në Kosovë që qëndronin në Puglia dhe në redaksitë e tyre komentonin sikur ishin më frontin e Koshares, informon dritare.net.

Viktimë e kësaj gazete autoritare por në këtë rast e papërgjegjshme ka rënë edhe Xhulia, e cila është një besimtare katolike dhe studente në Universitetin Aleksandër Moisiu, që lexonte këtë gazetë dhe informohej prej saj.

Është rasti që ti bëjmë thirrje opinionit që t´i besojnë mediave serioze shqiptare që ka korrespondentët e saj në terren./dritare.net