A damaged train in GreeceSurvivors broke windows with barstools to escape gunman in California: reporter | CBC RadioTwo women wrapped in metal blankets walk off a bus

Përplasja e dy trenave ne Greqi ka shkaktuar nje ‘termet’ dhimbjeje. Ngjarja ndodhi mbreme afer mesnates.

36 vete u gjeten te vdekur. Shume persona u bllokuan brenda ne vagonat e trenave.
Një gazetar i ka thënë BBC-së se si të mbijetuarit e aksidentit duhej të thyenin xhamat për të shpëtuar nga treni.

Gazetarja greke Alexia Kalaitzi, e cila e kaloi natën në Selanik duke folur me të mbijetuarit, tha: “Ne folëm me shumë të rinj që ishin në tronditje të plotë.

“Një i ri, rreth 20-vjeçar, na tha se mendonte se mund të vdiste sepse dëgjoi një zhurmë dhe më pas ndjeu se i gjithë vagoni i trenit po shkonte anash dhe e gjithë gjëja u shemb.

“Ai duhej të arratisej nga një vrimë.

“Njerëz të tjerë përshkruan se duhej të përdornin bagazhet e tyre për të thyer dritaren dhe për të shpëtuar nga vagoni i trenit.

“Ata panë dy karrocat e para në zjarr dhe tym kudo, dhe njerëzit ishin në panik dhe kishte ulërima.”

Ajo tha se shumica e njerëzve me të cilët foli ishin studentë që ktheheshin nga pushimet.

“Pjesa më e keqe ishin prindërit që prisnin atje në stacionin e trenit në Selanik për fëmijët e tyre dhe nuk mund t’i gjenin,” shtoi ajo.

Autoritetet greke kanë dhënë një tjetër përditësim mbi përplasjen hekurudhore – duke thënë se të paktën 36 persona tashmë dihet se kanë vdekur.