Kina po planifikon që të nisë projektin e sa të ‘hënës artificiale” nga viti 2020 duke zëvendësuar llambat e rrugëve dhe koston e ulët të energjisë në zonat urbane, siç raportoi media shtetërore ditën e Premte.

Chengdu, një qytet në provincën jugperëndimore të Sichuan, po zhvillon “satelitët ndriçues”, të cilët ndriçojnë në radhë me hënën e vërtetë, por që janë tetë herë më të ndritshëm se hëna e vërtetë, sipas ‘’ China Daily’.

Veritas.com.al/