Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se Hungaria ka hequr të gjitha masat kufizuese anti-covid për hyrjet në vendin e tyre.

Qytetarëve shqiptarë nuk kanë më nevojë që të paraqesin certifikatë vaksinimi apo test PCR. Tashmë të gjithë do të lejohen të hyjnë pa kufizime në Hungari,  për sa kohë që disponojnë dokumente të tjera të vlefshme udhëtimi.

“Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se Hungaria ka hequr të gjitha masat kufizuese anti-covid për hyrjet në vend. Qytetarëve shqiptarë nuk do t’iu kërkohet më të paraqesin një certifikatë vaksinimi ose shërimi, si dhe janë gjithashtu të përjashtuar nga kërkesa për të paraqitur një rezultat negativ të testit PCR para hyrjes.

Kjo do të thotë se tashmë të gjithë do të lejohen të hyjnë pa kufizime në Hungari, për sa kohë që disponojnë dokumente të tjera të vlefshme udhëtimi, si një pasaportë, ose një vizë për ata që nuk mund të hyjnë në vend pa viza.Për më të detajuar për të gjitha udhëtimet jashtë vendit, vizitoni linkun e MEPJ”, shkruhet në njoftimin e ministrisë.