Marrëdhëniet e kaluara të Hunter Biden me shtetas kinezë – përfshirë disa të etiketuar si “aktivitet kriminal financiar” – janë përshkruar në një raport të komitetit të Senatit, sipas Fox News.

Detajet vijnë ndërsa Biden – djali 50-vjeçar i Presidentit të zgjedhur Joe Biden – të Mërkurën pranoi se ai ka qenë nën një hetim të madh të jurisë përmes Zyrës së Prokurorit të SHBA në Delaware që nga viti 2018 për “punët e tij të taksave”.

Babai i Biden nuk ishte një objektiv i hetimit, tha një burim për Fox News.

Ishte e paqartë nëse ndonjë nga transaksionet specifike të detajuara në raportin e panelit të Senatit ishte mes atyre që po hetohen nga avokati i SHBA. Por transaksionet ofrojnë një paraqitje të shkurtër të aktiviteteve të pretenduara të Hunter Biden para fillimit të hetimit të jurisë së madhe në 2018.

Raporti – i përgatitur nga komiteti i Senatit për Sigurinë e Brendshme dhe Çështjet Qeveritare – detajon shoqatat e Bidenit junior me Ye Jianming, themelues të CEFC China Energy Co., dhe bashkëpunëtorin e tij të biznesit Gongwen Dong.

“Hunter Biden kishte shoqata biznesi me Ye Jianming, Gongwen Dong dhe shtetas të tjerë kinezë të lidhur me qeverinë Komuniste dhe Ushtrinë Çlirimtare të Popullit”, thotë raporti. “Këto shoqata rezultuan në miliona dollarë në llogaritë rrjedhëse të parave.”

VERITAS.COM.AL/