Një ëraport shumë i rëndësishëm i Departamentit të Drejtësisë në Shtetet e Bashkuara akuzon ish- drejtorin e FBI, James Comey se ka shkelur normat, por jo i anshëm politikisht.

Inspektori gjeneral Michael Horowitz tha se ai ka thyer “në mënyrë dramatike normat e departamentit dhe të FBI” në trajtimin e akuzave mbi emailet e Hillary Clinton.

Zonja Clinton ka akuzuar zotin Comey mbi huymbjen në zgjedhjet presidennciale përballë Donald Trump në 2016.

Raporti gjithahstu ka zzbuluar se zoti Comey ka përdorur acauntin privat të emaileve për të trajtuar punët zyrtare të FBI.

Drejtori i FBI, Christopher Wray tha se i pranon konkluzionet e raportit, por theksoi se nuk ka asgjë mbi anësinë politike të institucionit të FBI.

Veritas.com.al/