Japonia u stermundua të mërkurën me evakuimin e udhëtarëve te bllokuar në nje aeroport kryesor, kur një petroliere u përplas në urën e vetme të aksesit gjatë tajfunit më të fuqishëm që ka goditur vendin për 25 vjet.

Tajfuni Jebi la një gjurmë shkatërrimi të martën, duke vrarë 11 njerëz dhe duke plagosur qindra të tjerë, pasi ai goditi Japoninë perëndimore me erëra të egra dhe me shira te forte.

Erëra deri në 216 kilometra në orë rrëzuan catite, përmbysën kamionët dhe përplasen një cisternë prej 2.500 ton në urën për në Aeroportin Ndërkombëtar Kansai, portën kryesore ndërkombëtare të rajonit dhe një qendër kombëtare të transportit.

Dëmtimi i urës e la ishullin artificial që strehon përkohësisht aeroportin të prerë, duke bllokuar 3.000 udhëtarë gjate natës, ndersa dallget e larta përmbytën pisten dhe disa ndërtesa, duke eliminuar fuqinë.

Te merkuren,varkat filluan të transportonin njerëz jashtë aeroportit, dhe autobusët filluan të kalonin në njërën anë të urës së dëmtuar pas inspektimeve të sigurisë.

“Na vjen shumë keq” që udhëtarët duhej të qëndronin gjatë natës në aeroport, tha ne një konference shtypi një zyrtar i aeroportit.

“Ne do të transportojmë të gjithë udhëtarët që dëshirojnë të dalin nga aeroporti deri në fund të ditës, por nesër do të vazhdojme shërbimin e autobusëve dhe trageteve,” tha ai.

Veritas.com.al/