“Të dy ata janë në prapavijë kur bëhet fjalë për axhendën e tyre radikale të krahut të majtë”

Ndërsa shërbeu si avokate qytetit në San Francisko dhe më vonë prokurore e përgjithshme e Kalifornisë, zgjedhjet si kandidate zëvendës presidente  Sen, Kamala Harris, D-Calif., Dikur njihej si një prokurore e ashpër djathtiste kundër krimit, por më vonë u zhvendos në të majtë, pasi ajo u rrit në radhët e arenës politike

Ndryshimi i saj majtas tani është i përparuar dhe qendror duke u njoftuar si bashkudhëtare e Joe Biden, ndërsa republikanët synojnë të etiketojnë biletën Demokratike të vitit 2020 si “radikale”.

Fushata e Trump dhe RNC e kanë goditur Biden për muaj të tërë, duke pretenduar se Demokrati dikur i moderuar tani po shihet se anon nga e majta radikale. Ndërsa Harris sigurisht nuk është kandidatja më ekstreme e majtë, republikanët mendojnë se është akoma shpejt për të theksuar se ajo dhe Biden ndajnë terren të përbashkët për çështje të ndryshme të butonit të nxehtë.

“Nuk është për t’u habitur që Harris ishte në gjendje t’i linte mënjanë ndjenjat e saj në lidhje me Bidenin, pasi  ata të dy janë në bllok, kur bëhet fjalë për axhendën e tyre radikale të krahut të majtë,” lexoni një email të shpërndarë nga RNC pas njoftimit.

Emaili gjithashtu tha që të dy, Biden dhe Harris, kanë mbështetur Repartin e Ri të Gjelbër të Alexandria Ocasio Cortez, 93 trilion dollarë, duke shtuar se propozimi është përshkruar si një “listë dëshirash për të rregulluar atë që ata e perceptojnë si gjithçka që ndihmon shoqërinë”.

VERITAS.COM.AL