JOSHUA CAPLAN

Duke dalë të hënën në Fox Business Network, këshilltari i fushatës Trump Jason Miller tha se pranimi i zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020 as nuk është “në fjalorin tonë tani”, pasi paraqet një sërë sfidash ligjore për numërimin e fletëve të votimit në disa shtete të fushës së betejës.

Transkripti është si më poshtë:

 MARIA BARTIROMO: Për të qene te qartë, a po prisni që presidenti ta pranojë rezultatin tani shpejt? A do ta telefonojë Joe Bidenin së shpejti? Ndërsa këto procese gjyqësore bien, Rudy Giuliani më tha dje se ai po shikon deri në 10 shtete që mund të prekin 800,000 vota.

 JASON MILLER: Kjo fjalë as nuk është në fjalorin tonë tani. Ne do të ndjekim të gjitha këto mjete ligjore, të gjitha metodat e rinumërimit. Ne do të vazhdojmë të zbulojmë dhe hetojmë të gjitha këto raste të mashtrimit ose abuzimit dhe të sigurohemi që publiku amerikan mund të ketë besim të plotë në këto zgjedhje. Nuk është vetëm fushata jonë që thotë se duhet t’i kalojmë këto, në shtete të caktuara si Arizona, Xhorxhia dhe të tjerët, këto janë rinumërime të detyrueshme që po vijnë. Ne duhet të kalojmë nëpër proces dhe shumë amerikanë – 71 milion amerikanë – votuan për këtë president, kështu që ata duan të sigurohen që drejtësia të vihet në vend.

VERITAS.COM.AL