Kim Jong-un është angazhuar për një “histori të re” në marrëdhëniet me fqinjin e vet; duke u bërë lideri i parë i Koresë së Veriut që vë këmbë në territorin e Koresë së Jugut që nga fundi i Luftës Koreane në vitin 1953.

Ky moment që u arrit me simbolizma dhe shkëlqim, lideri i Koresë së Jugut, Moon Jae-in Mr Kim shtrënguan duart në kufi.

Zoti  Kim tha se kjo “është pika e fillimit” për paqe pas kalimit të vijës ushtarake që ndan ishullin.

Ky moment vjen vetëm pak muaj pas retorikës luftarake nga Koreja e Veriut.

Më së shumti, samiti do të përqendrohet në dakortësimin e palëve për përparim, por disa analistëmbetën skeptikë rreth entuziazmit të shfaqur nga Veriu për angazhimin.

 

Veritas.com.al/