Kina ‘falsifikon qëllimisht faktet’ për të shfrytëzuar vdekjen e George Floyd në ‘fushatën e dizinformimeve’
“Në thelb ato që ata po akuzojnë Shtetet e Bashkuara se janë raciste, ata i bëjnë në kaq shumë forma të ndryshme, dhe gjithashtu, ata po i spërdredhin qëllimisht faktet,” tha Chang për “America’s News HQ.”

Komentet e Chang erdhën një ditë pasi Sekretari i Shtetit Mike Pompeo mallkoi qeverinë Kineze në një deklaratë për “propagandën e saj të turpshme” në vazhdën e vrasjes së Floyd.

Kina është gëzuar për trazirat ne Sh.B.A pas vdekjes së 25 majit të Floyd ndërsa ishte në kujdestarinë e policisë së Minneapolis. Kina ka akuzuar SH.B.A. për një “standard të dyfishtë” duke mbështetur protestat anti-Kinë në Hong Kong dhe duke kritikuar rekordin e Kinës për të drejtat e njeriut kur protestat kundër-racizmit janë harbuar në të gjithë SHBA.

veritas.com.al/