Presidenti Donald Trump do të fitojë çështjen ligjore që CNN ngriti kundër tij të martën pasi Shtëpia e Bardhë ka revokuar kartën e shtypit të Jim Acostës, si për shkak se Kushtetuta nuk lejon një gjykatë federale që të lëshojë këtë lloj urdhri në Shtëpinë e Bardhë dhe për shkak se Amendamenti i Parë bën qe te mos mbrojnë atë që bëri Acosta, thotë Ben Klukowski- një nga kontributorët e Breitbart News..

Amerikanët u befasuan më 7 nëntor, kur në vend që të ishin te ngjitur me pyetje, Acosta zgjodhi të diskutojë me presidentin në East Room të Shtëpisë së Bardhë mbi implikimet politike dhe politiken e të huajve të paligjshëm që po përpiqen të hyjnë në këtë vend.

Situata u bë e shëmtuar kur Acosta fizikisht u përpoq me një staf të ri femëror, mbi të cilin kishte një avantazh të rëndësishëm si në madhësi edhe forcë, duke refuzuar fizikisht të dorëzonte mikrofonin – gjë që duhet të theksohet është pronë e qeverisë amerikane, jo diçka për të cilën Acosta ka të drejtën personale të posedimit. Pas këtij episodi shqetësues, Shtëpia e Bardhë pezulloi kredencialet e shtypit të Acostas.

Veritas.com.al/