Koreja e Veriut do të vazhdojë provat bërthamore të raketave- sipas një zyrtari të karrierës që foli për BBC në Pyongyang,- pavarësisht nga ndëshkimi ndërkombëtar dha pavarësisht nga rritja e tensionit ushtarak me Shtetet e Bashkuara.

“Ne do të drejtojmë prova të tjera të raketave bërthamore çdo javë, çdo muaj dhe çdo vit”- tha zëvendës- ministri i Punëve të Jashtme Han Song-për gazetarin e BBC John Sudworth.

Ai tha se në “të gjithë në luftë” mund të rezultojë sikur Shtetet e Bashkuara të ndërmarrë veprime luftarake.

Më herët, zëvendës- presidenti Mike Pence paralajmëroi Korenë e Veriut që të mos bëjë më prova të raketave bërthamore. Ai tha se “Koha e durimit strategjik” ka mbaruar me Korenë e Veriut.

/Veritas.com.al/