Kryeministre e Zelandës së Re, Jacinda Ardern është bërë gruaja e dytë lider që lind gjatë kohës që ndodhet në post. Ky po konsiderohet një tjetër “gur kilometrik”, ose standard për gratë në politikë.

Vetë 37 vjeçarja e zbuloi në Instagram se sapo ka lindur vajzë në orët e para të mëngjesit, por ka thënë se kishte një shtatzëni të vështirë.

“Shumë gra kanë kryer misione të disa Fishta para meje, dhe unë duhet ta pranoj këtë”, kishte thënë ajo në Janar.

Veritas.com.al/