The Associated Press

 

BRUKSEL (AP) – Kryeministri belg Charles Michel ka dhënë dorëheqjen në mes të presionit ndaj qeverisë së tij pasi partia më e madhe në koalicionin e tij u largua per shkak të mbështetjes së tij për paktin global të OKB mbi emigrimin.

Michel u tha ligjvënësve belg të martën se “po marr vendimin për të ofruar dorëheqjen time. Tani do të takoj mbretin “për ta informuar.

Ligjvënësit kishin kërkuar që ai të çonte qeverinë e tij në minorancë në një votëbesim, por Michel kishte refuzuar deri më tani dhe një konfrontim mund te dukej këtë javë.

Mes thirrjeve nga disa në kuvend për zgjedhje të parakohshme, Michel përsëri refuzoi, duke thënë se kjo do të çonte vetëm në “stanjacion për gjithë 2019”. Zgjedhjet e ardhshme do të mbahen në Belgjikë në maj.

Ndërsa ligjbërësit duartrokitën, ai mori çantën e tij, shtrëngoi duart e një numri ministrash qeveritarë dhe u largua.

Partia e krahut të djathtë N-VA la qeverinë pasi Michel kërkoi miratimin e parlamentit për të mbështetur paktin global kundër dëshirave të tij, duke e quajtur qeverinë e tij të pakicës “koalicionin e Marrakeshit”, sipas qytetit ku pakti global i Kombeve të Bashkuara mbi emigracionin u nënshkrua pak më shumë se një javë më parë.

Veritas.com.al/