Një kryetar bashkie në një qytet të shtetit të Pennsylvania ka dhënë dorëheqjen pas zemërimit mbi postimin e tij racist në Facebook.

Këshilli i qytetit në West York, unanimisht pranoi dorëheqjen që ofroi Charles Wasko të Hënën në mbrëmje, duke shkaktuar duartrokitje në sallën e mbledhjeve.

Republikani u censurua në Këshill gjatë gjithë këtij muaji për postimin e tij; disa e quajtën edhe majmun kopjues dhe thuajse e lincuan.

Zoti Wasko, që është i bardhë, tha se ishte marr në objektin si një “dordolec”, por pranoi se e kishte bërë ai postimin.

Në Qershor ai postoi një foto orangotangu në karrocë invalidi, me diciturë: “Auu… dita për të lëvizur drejt Shtëpisë së Bardhë, erdhi  “.

“Akoma kemi kohë!” komentoi zoti Wasko në një imazh që kishte këtë titull: “Kenya apo dështim”.

Ai tha se po kthehej në objekt ndëshkimi pandershmërisht për shkak të luftës kundër shefit të policisë në qytet, ku banojnë 4,500 banorë.

Por në një interrvistë dhënë këtë muaj për stacionin Televiziv WHTM, zoti Wasko tha: “Staf racist, yeah!. E pranoj dhe e kam pranuar, dhe nuk dua ta di se si më etiketojnë të tjerët”

/BBC- Veritas.com.al/

http://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/A417/production/_91970024_hi035692270.jpg