Gjykata në Kralevë ka marrë vendim për lirimin e tre policëve të Kosovës, që ishin rrëmbyer nga forcat serbe me 14 qershor. Raportohet se vendimi për lirimin e Rifat Zekës, Beqir Sefit dhe Mustafë Shemit është marrë rreth orës 10:00.

Policia ndërsa kishte konfirmuar arrestimin e tyre nga forcat serbe kishte thënë se: “njësia policore patrulluese e kufirit ka qenë me detyrë në pikë statike në vendin e quajtur Tresave/Bare, thellë brenda në territorin e Republikës së Kosovës, për të parandaluar shfrytëzimin e rrugëve ilegale, të cilat shfrytëzoheshin nga grupet kriminale për kalim ilegal dhe kontrabandë”.

Arrestimi i tre policëve ka nxitur reagime të shumta në vend, ku u kërkua lirimi i menjëhershëm dhe pa kushte. Lirimin e tre policëve e kanë kërkuar Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.