Reuters Mars 20, 2020,

LONDER (Reuters) – Britania është në bisedime për të blerë një test të antitrupave koronavirus që mund të jetë një ndërrues i lojës nëse funksionon dhe tashmë shkencëtarët po bëjnë përparim në gjetjen e ilaçeve që mund të luftojnë kundër sëmundjes, tha Kryeministri Boris Johnson të enjten.

“Ne jemi në negociata sot për të blerë një të ashtuquajtur test antitrup, aq i thjeshtë sa një test shtatëzënie, që mund të tregojë nëse keni pasur sëmundjen,” tha Johnson në konferencë për shtyp.

“Janë ditët e para, por nëse funksionon siç pretendojnë përkrahësit e tij, atëherë do të blejmë shprehimisht qindra mijëra nga këto komplete sa më shpejt që të jetë e mundur, sepse padyshim që ajo ka potencialin të jetë një ndërrues total i lojës”, shtoi ai.

Johnson gjithashtu tha që shkencëtarët po bënin përparime për të hequr “mantelin e padukshmërisë” që rrethon virusin për të kuptuar plotësisht veprimet e tij.

“Sot ne kemi futur pacientin e parë britanik me korona në një proces të rastit për ilaçet që mund të trajtojnë sëmundjen. Ekspertët në Mbretërinë e Bashkuar, shkencëtarët, presin që të fillojnë proceset për vaksinën e parë brenda një muaji,” tha Johnson.

“Kjo po zbret me shpejtësi në pistë, por do të duhet kohë për të dalë në valë,” tha ai për përparimet shkencore.

VERITAS.COM.A