Bashkimi Europian dhe Britania dhanë sinjalin e fillimit të sesionit të plotë mbi bisedimet e procesit të ndarjes, në të dy anët, duke zgjidhur lidhjet që i kanë mbajtur për dekada me radhë.

Sekretari i Shtetit i Mbretërisë së Bashkuar, David Davis tha në fillim të sesionin katër- ditor të Hënën se “është aq e rëndësishme sa mund të thuash e pabesueshme që ne bëmë një progres kaq të mirë”.

Bisedimet këtë kanë vendosur në qendër të drejtat e qytetarëve të kombeve të tjerë në post- Brexit.

Të dy palët shpresojnë se do të bëjnë progres të kënaqshëm mbi këtë çështje; ndërsa bisedimet për të ardhmen e marrëdhënieve mes Britanisë dhe BE mund të fillojnë në Tetor ose Nëntor.

Veritas.com.al/