Breitbart News/

Washington (AFP) – Pak më shumë se gjysma e votuesve amerikanë besojnë se Presidenti Donald Trump është racist, sipas një sondazhi të publikuar të martën.

Pesëdhjetenjë për qind e atyre të anketuar në sondazhin e Universitetit Quinnipiac thanë që Trump është racist ndërsa 45 për qind thanë se ai nuk është.

Dyzetegjashtë për qind e votuesve të bardhë të anketuar thanë se presidenti është racist ndërsa 50 për qind thanë se ai nuk është.

Tetëdhjetë për qind e votuesve të zinj thanë që Trump është racist ndërsa 11 për qind thanë se nuk është.

Sa i përket votuesve hispanikë, 55 për qind thanë se ai është racist ndërsa 44 për qind thanë se nuk është.

Gratë kishin më shumë të ngjarë se burrat të besonin se Trump është racist.

Pesëdhjetë e pesë për qind e burrave thanë se ai nuk është racist ndërsa 41 për qind thanë se është.

Sa i përket grave, 59 për qind thanë se ai është racist ndërsa 36 për qind thanë se nuk është.

Shumica e votuesve të anketuar – 61 për qind – thanë se Kongresi nuk duhet të fillojë procedurat e shkarkimit kundër Trump. Njëzet e nëntë për qind thanë se duhet.

Sondazhi i Quinnipiac i 1,306 votuesve në të gjithë vendin u zhvillua midis 25 dhe 28 korrik. Ai ka një marzh gabimi plus ose minus 3.4 pikë përqindje.

Trump është akuzuar për racizëm për promovimin e gënjeshtrës “birther” sipas se cilës Barack Obama nuk ka lindur në Shtetet e Bashkuara dhe mandati i tij në Shtëpinë e Bardhë është shënuar nga fjalime te gjata kundër emigrantëve dhe politikanëve të shquar jo të bardhë.

Presidenti insistoi para gazetarëve në Shtëpinë e Bardhë të martën se ai është “personi më pak racist kudo në botë”.