Kancelarja gjermane, Angela Merkel tha të Mërkurën se pret një “diskutim grindavec” në samitin e G7 të kësaj jave, për shkak të diferencave me presidentin Trump n lidhje me tregun, klimën dhe sigurinë.

Duke folur dy ditë para takimit në Kanada të klubit të vendeve më të industrializuara, Merkel gjithashtu tha se liderët mund të menaxhojnë jo domosdoshmërisht që të merren vesh për deklaratën finale.

“Mendoj se secili e di se do të jetë një diskutim i vështirë, sepse samiti i G7 për shkak të marrëveshjeve mbi ekonominë globale, tregun, mbrojtjen e klimës, zhvillimin dhe politikën e jashtme”, tha ajo në Parlamentin Gjerman.

Vendimet e Trump për të hequr dorë nga marrëveshjet e klimës në Parisë dhe nukleare me Iran dhe imponimi me tarifat e çelikut dhe të aluminit, kanë treguar se “ne kemi një problem serioz me marrëveshjet shumëpalëshe; dhe kjo është arsyeja që do të kemi diskutime grindavece”, tha ajo.

Veritas.com.al