Paul Adams/

Korrespondenti diplomatik i BBC, Kiev

Potenciali për një lloj operacioni, të madh apo të vogël, në Ukrainë mbetet, por Kievi ka qëndruar i qetë gjatë gjithë kohës.

Njerëzit këtu në kryeqytet nuk besojnë vërtet se Rusia, me të gjitha lidhjet e saj historike dhe ndjenjën e një “vëllazërie sllave”, mund të pushtojë me dëshirë Ukrainën.

Ata e kanë vërtet të vështirë psikologjikisht për ta kuptuar.

Pra, për momentin shumica e njerëzve këtu nuk mendojnë se kjo është ajo që Rusia do të bëjë në të vërtetë.