Bamir Topi  ka dhënë dorëheqje nga drejtimi i partisë Fryma e Re Demokratike. Top Channel ka siguruar dokumentin që mban firmën e Topit, ku jep edhe dorëheqjen e parevokueshme.

“Në shprehje të vullnetit TIM, deklaroj dorëheqjen në mënyrë të menjëhershme dhe të parevokueshme, nga detyra e Kryetarit të Partisë “Fryma e re Demokratike”, thuhet në letrën e dorëheqjes.

Vendimi i papritur i Bamir Topit vjen një ditë pasi përfaqësuesi i FRD-së, Sali Shehu firmosi marrëveshjen me kryedemokratin Lulzim Basha për të qenë pjesë e koalicionit opozitar në zgjedhjet e 25 prillit.