Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara tha se Lufta e Ftohtë po “po vjen me hakmarrje”

Antonio Guterres gjithashtu paralajmëron rreth rreziqeve  të përshkallëzimit në siri.

Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e vet po analizojnë fillimin e sulmeve kundër Sirisë pas sulmit kimik, një veprim që Rusia- forcat e të cilës po mbështesin qeverinë- ka thënë se mund të shkaktojnë fillimin e luftës.

Rusia ka akuzuar Mbretërinë e Bashkuar për sulmin  e shëmtuar, që sipas një kallëzimi Britanik është një gënjeshtër rilante dhe e gënjeshtër”.

Lufta e Ftohtë që ndjek fitoren e Aleancës së Luftës së Dytë Botërore, ka parë Shtetet e Bashkuara dhe aleatët që përballen në dekada me Bashkimin Sovjetik, në të cilin Rusia është shteti kryesor pasardhës.

Veritas.com.al/