Raketa më e madhe dhe më e fuqishme e ndërtuar ndonjëherë e SpaceX shpërtheu pak minuta pas nisjes dhe u rrëzua në Gjirin e Meksikës. Kompania e Elon Musk synonte të dërgonte raketën gati 120 metra Starship në një udhëtim rreth botës nga jugu i Teksasit, afër kufirit me Meksikën.

Duket se dy seksionet e raketës nuk ishin në gjendje të ndaheshin siç duhet pas ngritjes, duke shkaktuar ndoshta edhe shpërthimin e saj. SpaceX kishte paralajmëruar më parë se shanset për sukses ishin të ulëta.

Nisja e raketës pa ekuipazh shënoi edhe provën e parë, e cila është projektuar për të transportuar përfundimisht deri në 100 astronautë. Pothuajse sa tre avionë pasagjerësh, anija është 10 metra më e gjatë se raketa Saturn V që dërgoi njerëzit në Hënë në vitin 1969.

Pronari i SpaceX, Elon Musk, ka komentuar nisjen e sotme në minutat e fundit, duke shtuar se një tjetër përpjekje do të bëhet “për disa muaj”