Dymbëdhjetë persona kanë vdekur pasi reshjet rekorde të reshjeve përmbytën tunelet hekurudhore nëntokësore në Kinë, duke lënë pasagjerët të bllokuar në ujërat në rritje.

Video e shpërndarë në mediat sociale tregon udhëtarët e mbrëmjes që vetëm arrijnë të mbajnë kokën mbi ujë. Uji shihet duke vërshuar në platforma.

Më shumë se 500 njerëz u shpëtuan përfundimisht nga tunelet në provincën Henan, thanë zyrtarët.

Ditët e shiut kanë shkaktuar dëme të mëdha dhe kanë çuar në 200,000 evakuime.

Mbi tokë, rrugët janë kthyer në lumenj, me makina dhe mbeturina të përfshira në rryma të shpejta. Një numër këmbësorësh është dashur të shpëtohet.

Më shumë se një duzinë qytete në provincën Henan janë prekur. Presidenti Xi Jinping tha të Mërkurën se kishte pasur “humbje të konsiderueshme të jetës dhe dëmtim të pronës”.

Disa diga dhe rezervuarë kanë thyer nivelet e paralajmërimit, dhe ushtarët janë mobilizuar për të devijuar lumenjtë që kanë shpërthyer brigjet e tyre. Fluturimet dhe trenat në shumë pjesë të Henan janë pezulluar, gjithashtu.

VERITAS.COM.AL