Kryeministri Mariano Rajoy duket se është e detyruar të largohet pasi një nga partitë kryesore tha se do të mbështesë një mocion kundër tij.

Vota e mosbesimit është parashikuar të zhvillohet ditën e Premte dhe është kërkuar nga opozita, Partia Socialiste.

Liderit  socialist, Pedro Sánchez i nevojitet një maxhorancë prej 176 votash për të qeverisur.

Partia Nacionaliste Baske (PNV) ka thënë se do të mbështesë mocionin, i cili. Pas kësaj mund të shtyjë zotin Mr Sánchez për në zyrën e kryeministrit.

Partia ka një numër kyë prej pesë vendesh në Parlament dhe ka shpallur synimin e saj ditën e Enjte.

Zoti Sánchez i ka bërë thirrej zotit Rajoy që të japë dorëheqjen para votimit, por ky ka refuzuar deri tani.

Veritas.com.al/