Policia Italiane arrstoi të hënën 68 persona, duke përfshirë edhe një prift dhe kryetar i grupit të vullnetarëve i quajtur “Mercy”. Policia i akuzoi ata se kanë qenë në marrëveshje të fshettë me klanin kryesor të mafies rrëmbyen miliona nga fondet publike të destinuara për njërin nga qendrat më të mëdha italiane të mikpritjes së emigrantëve.

Duke njoftuar arresimet ditëne  Hënenjë gjeneral i Karabinierisë, Giuseppe Governale e shporehu shkurtimisht mashtrimin, duke thënë: “Qendra e pritjes  dhe ‘Mercy’ ishin një ATM e mafies”.

Hetuesit thanë se klani ‘Arena’ dhe Ndrageta e Kalabrisë, kanë siguruar një dry mbi shërbimin e Ishullit në Capo Rizzuto, qendër e emigrantëve në Crotone për disa dekada të shkuara, në saje të lidhjeve me “Mercy” dhe kreut të saj, Leonardo Sacco.

Sacco është një italian me lidhje të forta dhe arrestimi i tij nxori në shesh implikime të një numri politikanësh, madje edhe vetë Papa Francesku- që janë fotografuar me të.

/Veritas.com.al/