Washington Free Beacon raporton: “Sekretari i shtetit Mike Pompeo është gati të niset për një turne në Lindjen e Mesme javën e ardhshme në një përpjekje për të nxitur udhëheqësit rajonalë për t’u përballur me Iranin dhe për të kujtuar aleatët se Shtetet e Bashkuara nuk po zhduken nga rajoni mes vendimit të administratës Trump për të tërhequr trupat amerikane nga Siria dhe ndoshta Afganistani, sipas zyrtarëve të lartë të Departamentit të Shtetit.

Pompeo do të niset javën e ardhshme në rrugën e tij për t’u takuar me udhëheqësit e qeverisë në Egjipt, Jordani, Katar, Emiratet e Bashkuara Arabe, Arabinë Saudite, Bahrein dhe Kuvajt.

Qëllimi i udhëtimit është tu tregojë aleatëve rajonalë se “Shtetet e Bashkuara nuk po largohen nga Lindja e Mesme”, sipas zyrtarëve të lartë të Departamentit të Shtetit të cilët paraprinë itinerarin e sekretarit të premten.

Veritas.com.al/